Training & Pension Pony's

 

 

 

 

We helpen niet alleen mensen, maar ook pony's!

 

 

 

 

Jouw pony verdient enkel het beste.

✔ Je wil je pony op een natuurlijke manier laten zadelmak maken?

✔ Je pony vertoont probleemgedrag en je wil dit graag laten aanpakken door een professional?

✔ Je wil je pony graag in een vooruitstrevende paddock paradise huisvesten?

✔ Op zoek naar een rustgevende omgeving om jouw pony een goed thuis te geven?

 

Het kan, bij Pony Connect :-).

 

"The start isn't just something, it's everything..." - Pat Parelli

Wil je je pony laten zadelmak maken?

Julie maakt pony's zadelmak, van A- tot E-pony/kleine paarden (tot schofthoogte ca. 1m55). We trainen ca. 1-2 maand (gemiddeld, zonder onvoorziene omstandigheden) met je pony zodat hij een goede start krijgt voor het leven. Wij kunnen jou ook nog extra begeleiden achteraf. 

 

Gedraagt je pony zich moeilijk en kan je het niet oplossen?

Bij Pony Connect kunnen wij jou helpen! Julie gaat eerst zelf met je pony aan de slag via gedragstraining om het probleemgedrag aan te pakken.

Daarna leren we jou enkele nieuwe technieken zodat je weet hoe je dit soort problemen in de toekomst kan vermijden.

 

Zo wordt ook jouw pony jouw ideale partner.

 

 

Pony in training

Je pony wordt getraind bij ons op de Pony Connect-boerderij. Gemiddeld werkt Julie er ca. 3-4u per week mee. Alle trainingen worden bijgehouden in de app Equilab zodat jij kan meevolgen wat er gebeurt met je pony. Je mag steeds de trainingen komen bijwonen. Naar het einde van de trainingen toe wordt je zelf als eigenaar mee betrokken in de trainingen zodat er gezorgd wordt voor een geleidelijke overgang naar jou thuis. 

Training van pensionpaarden

Voor pensionklanten bestaat de mogelijkheid om je pony 1-2x/week te laten bijtrainen door Julie. Op die manier weet je zeker dat je pony ideaal voorbereid is op lessen en kan Julie eventuele moeilijkheden of problemen aanpakken en samen met jou oplossen. 

 

Paddock Paradise met 24/7 toegang tot soortgenoten, beweging, ruwvoer en water

Op zoek naar een rustige plek in een ponyvriendelijke omgeving? 

Wij hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om pensionpaarden en -pony's (tot ca. 1m55) te huisvesten, los van de Pony Connect-lespony's. 

Onze pony's leven in kuddeverband, 24/7 toegang tot de loopstallen, ruwvoer, sociaal contact en drinkwater (automatische, verwarmde drinkbakken). We trachten op die manier een zo ponyvriendelijk mogelijke omgeving te creëren voor jouw viervoeter, met respect voor zijn natuur. 

 

Wat verwachten wij van jou? 

Wij leven bij Pony Connect met onze paarden & pony's volgens de Parelli-methode en gaan met respect om met onze viervoeters. Wij verwachten van jou hetzelfde. Je hebt minimaal een opleiding Parelli Level 1 gevolgd of bent bereid bij te leren over de Zeven Spelletjes en je staat open voor onze filosofie. 

 

Lezen hoe wij onze pony's huisvesten?

Wat krijgen jij en je viervoeter als je bij ons op pension staat?

✔  rust en vertrouwen dat je paard/pony steeds voldoende beweging en voeding heeft (je hoeft er niet per se elke dag naartoe te komen om hem te rijden)

✔  mogelijkheid tot huren van de Pony Connect B-camionette voor verplaatsingen

✔  je wordt lid van onze besloten community Discord en wordt opgenomen in een fijn team van klanten en studenten (mogelijkheden tot gezamenlijke buitenritten, activiteiten etc.)

✔  je wordt mee opgenomen in de vaccinatie-, ontworming-, tanden- en hoefsmidronde (dierenarts Animedi; bekapper Rebecca Hallemeersch & Brent Bouckaert)

✔  mogelijkheid tot het volgen van horsemanship-lessen aan gereduceerd tarief

✔  vrij gebruik van onze accommodatie: binnenpiste, buitenpiste, round pen, obstakeltracks,... (we werken met een gemeenschappelijke Google-agenda)

✔  plaats voor je zadelkast

✔  je paard/pony krijgt 24/7 vriendjes, ruwvoer, water (verwarmde drinkbakken), tweemaal per dag krachtvoer in de feed pens en staat continu onder toezicht

 

Indien gewenst nemen wij ook de training van jouw paard op ons, vb. bij afwezigheid, vakantie of wanneer je graag wat extra ondersteuning wenst. 

 

je pony verhuizen naar pony connect?

 

 

 

 

Getuigenis

 

"Enkele maanden geleden ben ik als pensionklant terecht gekomen op Pony Connect met mijn paardje. Ik voelde me hier direct welkom!

Julie en haar stalteam dragen ook echt zorg voor je paard en doen er alles aan om je paard zijn plekje te laten vinden in de kudde.

De organisatie is hier top!

Door de rustige sfeer op Pony Connect kom ik zelfs terug met plezier 3 à 4 keer per week werken met mijn paardje. We hopen dan ook hier nog lang te mogen vertoeven als pensionpaard en -klant!"

 

E.D.B. met paardje D.

 

 

 

 

 

Pony Connect behaalde het Equilabel voor een gemengd bedrijf (manege + pension)
Pony Connect behaalde het Equilabel voor een gemengd bedrijf (manege + pension)

je pony op pension of in training bij pony connect?

 

 

 

 

Getuigenis

 

"Ik ben zo blij dat ik hierheen verhuisd ben met de pony van mij en mijn dochter. We hebben een goeie accommodatie, onze pony krijgt de beste zorgen, we kunnen kwalitatieve lessen volgen en we zijn zo blij deel te mogen uitmaken van de Pony Connect-community."

 

B.D. met pony Z.

 

 

 

 

 

Disclaimer: Julie is (nog) geen gediplomeerd Parelli Natural Horsemanship Horse Development Specialist, doch alle pony's en paarden worden uiteraard getraind met de Parelli-methode als basis.

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

De magie van Parelli

Word een vriend van Pony Connect

  • Foto's by: M. Verstraete, J. Pont