Jongeren (14-19 jaar)

 

 

Je wil écht verder met je eigen pony of een projectpony

 

 

 

 

 

Maak je dromen waar en bouw echt

een band met een pony

✔ Je wil leren op een natuurlijke en paardvriendelijke manier omgaan met pony's en paarden?

✔ Je hebt gezien dat paardrijden ook anders kan en weet dat dit bij ons mogelijk is?

✔ Je bent al bezig met pony's maar wil je horsemanship naar een hoger level tillen?

✔ Je hebt misschien zelfs professionele doelen en wil graag later les geven, paarden trainen,...?

✔ Of je wil het liefst van al gewoon graag connectie leren maken en respectvol een band opbouwen met een/je pony?

 

Het kan allemaal bij Pony Connect :-).

 

Blogartikel 'Waarom Natural Horsemanship?'

Wat bieden wij jou?

Klik hieronder door op ons aanbod.

Startersdagen

de ideale kennismaking met ons & onze werking

lesdagen

verfijning van specifieke thema's en onderwerpen

Kampen

meerdere dagen na elkaar fun en bijleren

Lesprogramma

wekelijkse groepssessies per niveau of privésessies

lesboekjes & online filmpjes

thuis aan de slag met je eigen pony met onze lespakketten, met lesboekjes en een online platform vol filmpjes

 

 


 

Getuigenis

 

“Pony Connect heeft een zeer goede werking om te leren paardrijden en een band te creëren met je paard, op een zeer leuke manier voor zowel ruiter als paard. Zo leer je echt wel meer vertrouwen te hebben in jezelf en in het paard.”


T.V., mama van G.

 

 

 

 

 

Hoe ziet onze jaaropleiding eruit?

Wil je inschrijven voor een jaaropleiding met de combi van lesdagen en kampen? Klik op onderstaande afbeelding voor alle details en inschrijving. 

je opleiding zelf terugverdienen (15+)?

Mag het iets meer zijn?

Extra pony-tijd voor de kids die er niet genoeg van kunnen krijgen.

Ponyverzorgers

Je hebt een verzorgpony

Je wil graag ongedwongen extra tijd doorbrengen met een pony voor wat extra ontspanning en pony-tijd

PonyTrainers

Je hebt een projectpony

Je wil echt volop voor je Parelli-levels gaan en je doelen bereiken met een projectpony

Werken bij Pony Connect?

Als jobstudent, stagiair(e), ...

Je wil graag mee helpen bouwen aan de Pony Connect-boerderij, de dieren helpen onderhouden en tegelijk een centje bijverdienen of je voorbereiden op een job in de sector? Wij kunnen steeds extra helpende handen gebruiken voor het uitmesten, voederen, etc. en werken hiervoor graag samen met jobstudenten en gemotiveerde jongeren.

Onze lesgeefsters voor de Jongeren

Julie Verstraete

Bedrijfsleider
& Parelli-instructeur

fien de baere

lesgeefster
kids & jongeren & volwassenen

myrthe de beule

lesgeefster
kids & jongeren

Blogartikel 'Wat is Natuurlijk Paardrijden?'

Wie bij Pony Connect les volgt leert...

 
... geduld hebben met mensen en pony's
 
... een sterk inlevingsvermogen krijgen
 
... negatieve situaties te relativeren
 
... assertief te zijn, zonder agressief te worden
 
... kalm te blijven in stresssituaties
 
... op een natuurlijke manier samenwerken
 
... relaties opbouwen op basis van respect, vertrouwen en communicatie
 
... positief denken en niet te klagen als er iets fout gaat
 
... zichzelf verder ontwikkelen
 
... kijken en luisteren naar anderen, alvorens een oordeel te vellen
 
... toewerken naar een 'partnership' tussen mensen (roofdieren) en pony's (prooidieren)
 

Je level wordt bepaald aan de hand van je behaalde Parelli-diploma's of gelijkwaardig door ervaring (contacteer ons gerust indien je niet weet in welk level je zoon/dochter zit). 

 

 

 

Getuigenis


“Ik heb genoten van de privésessie. Een mooie aanvulling van de theorie uit de startersdag, en ook herhaling, dat maakt dat het beklijft.
 

De communicatie tussen de paarden onderling aan de zijlijn ondertussen, bracht 'mens en paard' en 'paard en paard' voorbeelden aan. Heerlijk.
Helemaal nieuw voor me was de andere manier van meebewegen in 't rijden dan dat ik in een vorige zitles leerde. Veel natuurlijker, merci daarvoor.
Het ontspannen duwen i.p.v. met gesloten vuist vasthouden om hulp in evenwicht te houden wil ik verder oefenen.


Kortom, goesting naar meer.


H.E. 

 

 

 

FAQ's

Onze studenten dragen schoenen/laarzen met een hak en vlakke zool en een lange aansluitende (rij)broek; handschoenen worden aangeraden; een helm is verplicht tijdens alle activiteiten; een bodyprotector is verplicht tijdens het springen. Je kan bij ons helmen, bodyprotectors en schoentjes/laarzen lenen als je voor de eerste keer komt. Goed paardenmateriaal kan je vinden bij Aleashop.be. Leden van Pony Connect krijgen 7% korting bij aankopen in de Aleashop (vraag naar de voorwaarden!).

Voor de Niveau 0- en Niveau 1-lessen: gelieve tijdig te komen; Voor Niveau 2-4-lessen: gelieve een half uur op voorhand aanwezig te zijn om je paard klaar te maken of te helpen bij je medestudenten;.
In de schoolvakanties gaan er geen lessen door - op feestdagen gaan de lessen wél door; 
Gelieve je hoofdlesgever steeds min. 48u op voorhand te contacteren indien je kind de les niet kan bijwonen.

Ons huishoudelijk reglement is van toepassing op alle activiteiten. 

Reeds betaalde schijven van het jaarlijks lesgeld worden onder geen beding terugbetaald. Indien jouw kind stopt met de lessen doorheen het jaar zal een forfaitaire opzegkost aangerekend worden indien nog niet het ganse jaarlijks bedrag werd betaald, aangezien wij er standaard van uitgaan dat jullie intekenen voor een gans jaar. 

Bij annulering van lessen omwille van overmacht (lockdown, etc.) wordt het reeds betaalde en nog niet opgenomen bedrag opgespaard en kan dit gebruikt worden als tegoed voor een volgende activiteit. 

Bij annulering om eender welke reden dan ook (ook niet op doktersattest) binnen de week voorafgaand aan een kidsdag, lesdag of kamp wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.
Bij annulering om eender welke reden dan ook (ook niet op doktersattest) binnen de maand voorafgaand aan een kidsdag, lesdag of kamp wordt slechts 50% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 

De C-verzekering is de recreavergunning (= clubverzekering, de basisverzekering) en kost 18 euro (wie nieuw start in september betaalt iets minder).

Dit zit standaard inbegrepen in het lidmaatschap van Pony Connect.

✓ Is enkel van toepassing in een aangesloten club van Paardensport Vlaanderen. Ongeacht bij welke club van Paardensport Vlaanderen je bent aangesloten, geldt de C-verzekering.

✓ Deze verzekering is enkel geldig tijdens clubactiviteiten. Bijvoorbeeld: lessen, kampen, wedstrijden, begeleide wandelingen, ... Zo lang de organisatie en het initiatief maar bij de club ligt.

✓ Deze verzekering is geldig tijdens activiteiten georganiseerd door een provinciale afdeling, Paardensport Vlaanderen, KBRSF of LEWB.

✓ Deze verzekering is geldig tijdens alle clubactiviteiten (uitzonderingen: zie polis), ook niet-paardensport (bv. pretparkuitstap, voetbalwedstrijdje tijdens een kamp, ...).

✓ Deze verzekering zit standaard in alle licenties van Paardensport Vlaanderen (competitieve licenties en officiallicenties).

✓ Kosten voor brillen/contactlenzen worden gedekt bij ongevallen met een vastgesteld lichamelijk letsel tot een hoogte van 500 euro per ongeval.

De I-verzekering: dit is een uitbreiding op de C-verzekering en kost 15 eur. 

✓ Deze verzekering is noodzakelijk wanneer je de paardensport beoefent niet in clubverband (bv. alleen gaan wandelen of alleen in de piste rijden).

✓ Deze verzekering dekt LO en BA tijdens poetsen, opzadelen, rijden en afzadelen paard. Ook tijdens het laden en lossen op weg van en naar een activiteit.

✓ Repatriëring van de sportbeoefenaar en het paard is niet inbegrepen.

✓ Deze verzekering dekt naast de sportbeoefening ook de activiteiten die gekoppeld zijn aan de verzorging van het paard. Een relatie tussen het paard en de sport is niet noodzakelijk.

✓ Deze verzekering is aan te raden voor mensen met eigen paarden, al dan niet gestald in een erkende club van Paardensport Vlaanderen.

Dagverzekering: 

✓ Wie geen lidmaatschap heeft bij Pony Connect of bij Paardensport Vlaanderen kan dankzij de dagverzekering toch genieten van een dekking lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Dit kan voor maximum 5 opeenvolgende dagen afgesloten worden. 

✓ Kostprijs is 5 euro per persoon per dag (voor de eerste 3 dagen). Vanaf de 4e en 5e dag is het een vast tarief van 10 euro/dag.

Lidmaatschap Pony Connect: 

✓ Als je een C- of CI-verzekering afsluit bij Paardensport Vlaanderen, dien je ook altijd lid te zijn van een Paardensport Vlaanderen Club (zoals Pony Connect) Het lidmaatschap is steeds geldig per kalenderjaar, wordt dus elke keer in januari hernieuwd. Lidgeld bij Pony Connect kost 20 euro/jaar. 

 

 

Neem gerust contact op per mail of via ons contactformulier en dan kijken we wat mogelijk is. Onze startersdag zijn ook ideaal als kennismaking met onze manier van omgaan met pony's. Kijk gauw in onze kalender voor data! 

 

Jazeker. Vanaf 2022 krijg je eenmaal per jaar een fiscaal attest met het overzicht van alle gevolgde kampen. Deze kan je inbrengen in de belastingen. 

 

Documenten voor de mutualiteit kunnen steeds door ons ingevuld worden op volgende wijze: bezorg ons het formulier zo volledig mogelijk ingevuld + een aan de mutualiteit geadresseerde envelop met postzegel. Dan zorgen wij dat het ingevuld wordt en op de post wordt gedaan. 

 

Nee helaas, daarvoor kan je niet bij ons terecht. 

 

Contacteer ons via onze contactpagina

 

*Alle data op deze site zijn onder voorbehoud van wijzigingen omwille van wedstrijden, events, onvoorziene omstandigheden.

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

Word een vriend van Pony Connect

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer, J. Pont