Kids (8-13 jaar)

 

 

Je bent jong, gek van een pony en je wilt wat! 

 

 

 

 

 

Bouw een band op met een pony

✔ Je kind wil leren omgaan met pony's op een ponyvriendelijke manier?

✔ Je kind heeft al leren rijden maar voelt dat het anders kan?

✔ Je kind is echt helemaal weg van pony's en wil leren connectie maken met deze mooie dieren?

✔ Je kind heeft lichte vormen van autisme, hoogsensitiviteit,... en is zeer gebaat bij contact met pony's?

 

Dan zit je hier op de juiste plaats :-).

 

De 10 Positieve Effecten van Natural Horsemanship op Kinderen

Wat bieden wij jouw kind?

Klik hieronder door op ons aanbod.

Startersdagen

de ideale kennismaking met ons & onze pony's

kidsdagen

verfijning van specifieke thema's en onderwerpen

Kampen

meerdere dagen na elkaar plezier en bijleren

Lesprogramma

wekelijkse groepssessies per niveau of privésessies

lesboekjes & online filmpjes

thuis aan de slag met jouw pony dankzij onze lesboekjes met online platform

 


 

Getuigenis lesboekjes

 

“Het lesboekje heb ik ontvangen. Heel boeiend en duidelijk uitgelegd voor mijn kleinkinderen en ondersteunend voor mij."

 

B.T. grootmoeder van 3 paardengekke kleinkinderen

 

"Het is fijn dat er veel afwisseling in zit: prenten, tekst, filmpjes, lijstjes, ... Dat lijkt hier goed te werken.”


P.D. mama van een 6-jarige paardengekke dochter
 

 

 

Hoe ziet onze jaaropleiding eruit?

Wil je inschrijven voor een jaaropleiding met de combi van kidsdagen en kampen? Klik op onderstaande afbeelding voor alle details en inschrijving. 

Mag het iets meer zijn?

Extra pony-tijd voor de kids die er niet genoeg van kunnen krijgen.

Ponyverzorgers

Je hebt een verzorgpony

je wil graag ongedwongen extra tijd doorbrengen met een pony voor wat extra ontspanning en pony-tijd

PonyTrainers

Je hebt een projectpony

je wil echt volop voor je Parelli-levels gaan en je doelen bereiken met een projectpony

Blog: Wat is Natuurlijk Paardrijden?

Onze lesgeefsters voor de Kids

Julie Verstraete

Bedrijfsleider
& Parelli-instructeur

fien de baere

lesgeefster
kids & jongeren & volwassenen

miya ponette

lesgeefster
mini's

myrthe de beule

lesgeefster
kids & jongeren

 

 


 

Getuigenis

 

“Een prachtige plek voor mens en paard.”


Hannah, 11 jaar

 

 

 

 

 

Wie bij Pony Connect les volgt leert...

 
... geduld hebben met mensen en pony's
 
... een sterk inlevingsvermogen krijgen
 
... negatieve situaties te relativeren
 
... assertief te zijn, zonder agressief te worden
 
... kalm te blijven in stresssituaties
 
... op een natuurlijke manier samenwerken
 
... relaties opbouwen op basis van respect, vertrouwen en communicatie
 
... positief denken en niet te klagen als er iets fout gaat
 
... zichzelf verder ontwikkelen
 
... kijken en luisteren naar anderen, alvorens een oordeel te vellen
 
... toewerken naar een 'partnership' tussen mensen (roofdieren) en pony's (prooidieren)
 

 

 


 

Getuigenis

 

“Mijn dochter houdt ervan om naar Pony Connect te komen.  Ze voelt zich er veilig en op haar gemak, mede dankzij Julie die haar positief bevestigt in wat ze doet en tegelijkertijd zegt wanneer het beter of anders kan. Mooi om te zien hoe ze verder openbloeit.”


A.W mama van M.

 

 

 

 

 

 

Je level wordt bepaald aan de hand van je  behaalde Parelli-diploma's of gelijkwaardig door ervaring (contacteer ons gerust indien je niet weet in welk level je zoon/dochter zit). 

FAQ's

Wij gaan op een natuurlijke manier om met paarden en pony's, dat wil zeggen dat we de principes gebruiken die de natuur ons meegeeft, om met de paarden te communiceren. Wij gebruiken ook hulpmiddelen maar ons grootste hulpmiddel is ons lichaam: door middel van lichaamstaal en energie kunnen we 80% van de communicatie met onze pony voeren. Daar zijn veel mensen zich niet van bewust. 

Het verschil met o.a. clickertraining of R+ training is dat wij door de emoties gaan en dat we leren omgaan met de emoties van ons paard, dat we tevens aan de paarden leren om emoties te tonen en daardoor sterker worden en ermee om leren gaan in het alledaagse leven. We leven niet meer in de vrije natuur, onze paarden hebben heel wat te verduren en moeten veel dulden in deze wereld.

Wij trachten het beste van alle werelden samen te brengen en paarden te trainen die druk aankunnen en ermee kunnen omgaan, en tevens ook mensen op te leiden die ook kunnen omgaan met druk en stress van buitenaf. We leren mensen en paarden om deze druk te catalyseren binnenin zichzelf, zonder dit overemotioneel naar buiten te brengen. Op deze manier kunnen mensen en paarden vanuit een degelijk fundament als partners met elkaar omgaan, door weer en wind, in rust en storm. 

 

Onze studenten dragen schoenen/laarzen met een hak en vlakke zool en een lange aansluitende (rij)broek; handschoenen worden aangeraden; een helm is verplicht tijdens alle activiteiten; een bodyprotector is verplicht tijdens het springen. Je kan bij ons helmen, bodyprotectors en schoentjes/laarzen lenen als je voor de eerste keer komt. Goed paardenmateriaal kan je vinden bij Aleashop.be. Leden van Pony Connect krijgen 7% korting bij aankopen in de Aleashop (vraag naar de voorwaarden!).

Voor de Niveau 0- en Niveau 1-lessen: gelieve tijdig te komen; Voor Niveau 2-4-lessen: gelieve een half uur op voorhand aanwezig te zijn om je paard klaar te maken of te helpen bij je medestudenten;.
In de schoolvakanties gaan er geen lessen door - op feestdagen gaan de lessen wél door; 
Gelieve je hoofdlesgever steeds min. 48u op voorhand te contacteren indien je kind de les niet kan bijwonen.

Ons huishoudelijk reglement is van toepassing op alle activiteiten. 

Reeds betaalde schijven van het jaarlijks lesgeld worden onder geen beding terugbetaald. Indien jouw kind stopt met de lessen doorheen het jaar zal een forfaitaire opzegkost aangerekend worden indien nog niet het ganse jaarlijks bedrag werd betaald, aangezien wij er standaard van uitgaan dat jullie intekenen voor een gans jaar. 

Bij annulering van lessen omwille van overmacht (lockdown, etc.) wordt het reeds betaalde en nog niet opgenomen bedrag opgespaard en kan dit gebruikt worden als tegoed voor een volgende activiteit. 

Bij annulering om eender welke reden dan ook (ook niet op doktersattest) binnen de week voorafgaand aan een kidsdag, lesdag of kamp wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.
Bij annulering om eender welke reden dan ook (ook niet op doktersattest) binnen de maand voorafgaand aan een kidsdag, lesdag of kamp wordt slechts 50% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 

De C-verzekering is de recreavergunning (= clubverzekering, de basisverzekering) en kost 18 euro (wie nieuw start in september betaalt iets minder).

Dit zit standaard inbegrepen in het lidmaatschap van Pony Connect.

✓ Is enkel van toepassing in een aangesloten club van Paardensport Vlaanderen. Ongeacht bij welke club van Paardensport Vlaanderen je bent aangesloten, geldt de C-verzekering.

✓ Deze verzekering is enkel geldig tijdens clubactiviteiten. Bijvoorbeeld: lessen, kampen, wedstrijden, begeleide wandelingen, ... Zo lang de organisatie en het initiatief maar bij de club ligt.

✓ Deze verzekering is geldig tijdens activiteiten georganiseerd door een provinciale afdeling, Paardensport Vlaanderen, KBRSF of LEWB.

✓ Deze verzekering is geldig tijdens alle clubactiviteiten (uitzonderingen: zie polis), ook niet-paardensport (bv. pretparkuitstap, voetbalwedstrijdje tijdens een kamp, ...).

✓ Deze verzekering zit standaard in alle licenties van Paardensport Vlaanderen (competitieve licenties en officiallicenties).

✓ Kosten voor brillen/contactlenzen worden gedekt bij ongevallen met een vastgesteld lichamelijk letsel tot een hoogte van 500 euro per ongeval.

De I-verzekering: dit is een uitbreiding op de C-verzekering en kost 15 eur. 

✓ Deze verzekering is noodzakelijk wanneer je de paardensport beoefent niet in clubverband (bv. alleen gaan wandelen of alleen in de piste rijden).

✓ Deze verzekering dekt LO en BA tijdens poetsen, opzadelen, rijden en afzadelen paard. Ook tijdens het laden en lossen op weg van en naar een activiteit.

✓ Repatriëring van de sportbeoefenaar en het paard is niet inbegrepen.

✓ Deze verzekering dekt naast de sportbeoefening ook de activiteiten die gekoppeld zijn aan de verzorging van het paard. Een relatie tussen het paard en de sport is niet noodzakelijk.

✓ Deze verzekering is aan te raden voor mensen met eigen paarden, al dan niet gestald in een erkende club van Paardensport Vlaanderen.

Dagverzekering: 

✓ Wie geen lidmaatschap heeft bij Pony Connect of bij Paardensport Vlaanderen kan dankzij de dagverzekering toch genieten van een dekking lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Dit kan voor maximum 5 opeenvolgende dagen afgesloten worden. 

✓ Kostprijs is 5 euro per persoon per dag (voor de eerste 3 dagen). Vanaf de 4e en 5e dag is het een vast tarief van 10 euro/dag.

Lidmaatschap Pony Connect: 

✓ Als je een C- of CI-verzekering afsluit bij Paardensport Vlaanderen, dien je ook altijd lid te zijn van een Paardensport Vlaanderen Club (zoals Pony Connect) Het lidmaatschap is steeds geldig per kalenderjaar, wordt dus elke keer in januari hernieuwd. Lidgeld bij Pony Connect kost 20 euro/jaar. 

 

 

Neem gerust contact op per mail of via ons contactformulier en dan kijken we wat mogelijk is. Onze startersdag zijn ook ideaal als kennismaking met onze manier van omgaan met pony's. Kijk gauw in onze kalender voor data! 

 

Jazeker. Vanaf 2022 krijg je eenmaal per jaar een fiscaal attest met het overzicht van alle gevolgde kampen. Deze kan je inbrengen in de belastingen. 

 

Documenten voor de mutualiteit kunnen steeds door ons ingevuld worden op volgende wijze: bezorg ons het formulier zo volledig mogelijk ingevuld + een aan de mutualiteit geadresseerde envelop met postzegel. Dan zorgen wij dat het ingevuld wordt en op de post wordt gedaan. 

 

Nee helaas, daarvoor kan je niet bij ons terecht. 

 

Contacteer ons via onze contactpagina

 

*Alle data op deze site zijn onder voorbehoud van wijzigingen omwille van wedstrijden, events, onvoorziene omstandigheden.

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

Word een vriend van Pony Connect