Zorgboerderij

 

 

 

 

Voor als je er even tussenuit moet...

 

 

 

 

Wij helpen jongeren terug in verbinding te komen met zichzelf en de wereld rondom zich, met behulp van paarden, de natuur, de boerderij,...

✔ Ben je op zoek naar een plek waar je terug contact kan leren maken met jezelf en de natuur?

✔ Ga je door een lastige periode heen in je leven en zoek je terug wat houvast?

✔ Gaat het lastig op school, ga je niet naar school, heb je soms moeilijke gedachten?

✔ Denk je dat een groene, rustige omgeving en contact met pony's en paarden je wel goed kan doen?

 

Dan is een plekje op onze zorgboerderij misschien wel iets voor jou :-).

 

"Horses don't trust words, they trust our actions."

Voor wie?

  • Jongeren (12-18 jaar) die moeite hebben met het meedraaien op het gangbare uitgestippelde pad;
  • Jongeren die even een time-out nodig hebben, die deeltijds of niet naar school gaan (al dan niet thuisonderwijs of tijdelijk geen onderwijs volgen;
  • Focus op jongeren met autisme, ADHD, ADD, hoog sensitiviteit, hoogbegaafdheid, eetstoornissen, psychische moeilijkheden.

 

Wat?

Wij bieden een kader en een structuur aan waarbinnen deze jongeren terug tot zichzelf kunnen komen en hun eigenwaarde (weer) kunnen ontwikkelen. We bouwen nieuwe attitudes in, werken aan hun zelfvertrouwen en hun sociale vaardigheden en helpen hen bij hun persoonlijke ontwikkeling tot bekwame, zelfzekere jongvolwassenen. Het contact en de interactie met paarden zorgt ervoor dat ze terug leren in het NU te leven, bewust worden van hun krachten en sterktes, en zichzelf ten volle leren ontplooien.

Dit alles ontplooit zich op onze mooie Pony Connect-boerderij, in een groene en rustige omgeving met een familiaal karakter en een huiselijke sfeer.

 

Onze Pony Connect-boerderij biedt de ideale omgeving om te herbronnen: een groene en rustige omgeving met een familiaal karakter en een huiselijke sfeer.

Hoe?

We nemen de jongeren mee in de dagdagelijkse activiteiten op de boerderij (voederen, uitmesten, verzorgen, allerhande klusjes op en rond de boerderij) en geven hen zo een houvast en zorgen voor structuur in hun dag. Wij zorgen voor een duidelijke dagverdeling, rekening houdende met het feit dat het leven op de boerderij en met de natuur ook elke dag vol verrassingen kan zitten.  De jongeren worden steeds begeleid door een volwassene. Indien wenselijk worden er ook sessies ingelast waarbij de jongeren met de pony’s zelf aan de slag kunnen, volgens onze Natural Horsemanship-principes. We hebben max. 2 jongeren per dagdeel (vm of nm). We trachten hen al doende ervaringen en waarden uit het leven mee te geven, en daarnaast is er ook ruimte voor gesprekken waar nodig en gewenst.

We staan graag in contact met de ouders en een hulpverlener en maken duidelijke afspraken rond wat wel en niet kan is op de boerderij. Om de 2 à 4 maanden is er een evaluatiemoment voorzien met de hulpverlener.

Ik wil mijn zoon/dochter (of mezelf) graag aanmelden

Concreet?

De jongeren komen voor één of meerdere dagdelen per week:

  • Dagdeel voormiddag: 8-12u
  • Dagdeel namiddag: 13u30-17u30

Kostprijs per dagdeel: €30 excl. btw.

CI-verzekering bij Paardensport Vlaanderen verplicht (58€/jaar).

Bij interesse kan je ons contacteren per mail of telefoon (zie hieronder), of je kan meteen dit formulier invullen.

We leggen dan een intakegesprek vast (ca. 30 min) bij ons op de boerderij en kunnen vervolgens samen kijken hoe we concreet de taakinvulling van de jongere juist vorm geven.  

Om te kijken of jullie op de juiste plek zitten bij ons, nemen we eerst 10 dagdelen als proefperiode in acht, om daarna samen de overeenkomst vast te leggen. We werken met overeenkomsten per 3 maanden.

We hopen dat we iets voor jou en/of je zoon/dochter kunnen betekenen.

 

Tot gauw!

Julie & Team Pony Connect

 

interesse in een plekje op de zorgboerderij?

 

 

 

 

Getuigenis

 

"Pony Connect betekent heel veel voor onze dochter. De kans die ze gekregen heeft bij jullie, heeft haar mentaal al een heel stuk vooruit gebracht.
Waarvoor alvast onze oprechte dank.


Het is een ideale afleiding voor haar om te kunnen werken met de paarden en alles wat er bij komt, de leuke sfeer op het bedrijf."

 

Anoniem

 

 

 

 

 

Groene Zorg

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

Word een vriend van Pony Connect

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer, J. Pont