Zorgboerderij

 

 

 

 

Voor als je er even tussenuit moet...

 

 

 

 

Wij helpen jongeren terug in verbinding te komen met zichzelf en de wereld rondom zich, met behulp van paarden, de natuur, de boerderij,...

✔ Ben je op zoek naar een plek waar je terug contact kan leren maken met jezelf en de natuur?

✔ Ga je door een lastige periode heen in je leven en zoek je terug wat houvast?

✔ Gaat het lastig op school, ga je niet naar school, heb je soms moeilijke gedachten?

✔ Denk je dat een groene, rustige omgeving en contact met pony's en paarden je wel goed kan doen?

 

Dan is een plekje op onze zorgboerderij misschien wel iets voor jou :-).

 

"Horses don't trust words, they trust our actions."

Welkom op onze zorgboerderij bij Pony Connect, een veilige haven voor jongeren tussen ongeveer 12 en 18 jaar die behoefte hebben aan rust, natuur en de helende kracht van paarden. Of het nu gaat om autisme, overmatige stress, eetstoornissen, psychische problemen of hoogsensitiviteit, wij bieden een toevluchtsoord voor diegenen die een adempauze nodig hebben.

 

Wat?

Op onze boerderij kunnen jongeren meehelpen met de dagelijkse taken, zoals het verzorgen van de paarden, voeren, werken op de weides, stallen schoonmaken en andere boerderijkarweitjes. We kijken naar de interesses van de jongeren en laten hen bloeien in hun passies. Dit alles gebeurt onder begeleiding en binnen een welomlijnd kader, waarbij we nauw samenwerken met ouders en hulpverleners.

Onze Pony Connect-boerderij biedt de ideale omgeving om te herbronnen: een groene en rustige omgeving met een familiaal karakter en een huiselijke sfeer.

Hoe?

Het contact en de interactie met paarden helpen de jongeren om in het moment te leven, zich bewust te worden van hun krachten en sterke punten, en zichzelf volledig te ontplooien.

Door onze aanpak merken we dat de jongeren hun zelfvertrouwen aansterkt, hun zelfbeeld en eigenwaarde (terug) opbouwt en we trachten hen hierin een positieve mindset mee te geven voor de rest van hun leven. We werken aan nieuwe attitudes, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling, zodat ze kunnen uitgroeien tot zelfverzekerde jongvolwassenen.

Dit alles vindt plaats op onze rustgevende Pony Connect boerderij, te midden van een groene en mooie omgeving met een familiair karakter en een huiselijke sfeer. Tussen de pony's en paarden kunnen de jongeren zichzelf zijn en tot rust komen.

Ik wil graag meer weten hierover

Concreet?

We bieden flexibele arrangementen aan, zowel halve als hele dagen, afhankelijk van de wensen en haalbaarheid voor de jongeren. Neem gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen, we kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen.

 

We hopen dat we iets voor jullie kunnen betekenen.

 

Tot gauw!

Julie & Team Pony Connect

 

 

 

 

 

Getuigenis

 

"Pony Connect betekent heel veel voor onze dochter. De kans die ze gekregen heeft bij jullie, heeft haar mentaal al een heel stuk vooruit gebracht.
Waarvoor alvast onze oprechte dank.


Het is een ideale afleiding voor haar om te kunnen werken met de paarden en alles wat er bij komt, de leuke sfeer op het bedrijf."

 

Anoniem

 

 

 

 

 

Groene Zorg

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

De magie van Parelli

Word een vriend van Pony Connect

  • Foto's by: M. Verstraete, J. Pont