Verzorgpaarden


Wil jij je eigen verzorgpaard bij Pony Connect? Dat kan!


Wat? 


Een verzorgpaard is een paard dat gestald staat bij Pony Connect, maar waar jij voor zorgt: je kan ermee trainen, hem borstelen en mooi maken, ermee gaan wandelen, etc. 
Het is de bedoeling dat je op een goede manier omgaat met het paard, zoals je leert in de lessen of jaaropleiding. Je kan hiervoor gebruik maken van het materiaal en de accommodatie van Pony Connect, maar je mag natuurlijk ook altijd zelf spulletjes aanschaffen voor je verzorgpony. 

Je traint individueel met je paard of kan afspreken met vriendinnen. Af en toe wordt er ook eens een gezamenlijke trainingssessie ingelast of gaan we eens samen onder begeleiding wandelen. 

Voor wie?

Dit is een formule die enkel mogelijk is voor deelnemers aan de lessen (vanaf niveau 2), en steeds op maat te bekijken

De verzorgpaarden staan open voor kinderen vanaf 12 jaar, waarbij geldt dat kinderen jonger dan 14 jaar bij het verzorgen of trainen steeds vergezeld zijn door een begeleider of ouder.

Wij kunnen niet instaan voor constant toezicht, en zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen. Het is dan ook verplicht dat de kinderen met een verzorgpaard een C+I-verzekering nemen (verzekering tijdens clubactiviteiten + individuele sportbeoefening). 

Wanneer?

Je kan komen werken met je paard of pony elke dag van de week, tussen 9u en 20u, met uitzondering van de momenten waarop er lessen of andere activiteiten doorgaan (we werken met een gezamenlijke agenda). 


Kostprijs? 


De vaste prijs voor een verzorgpaard is €100 per maand, of vraag naar de mogelijkheden om in ruil voor een verzorgpaard enkele klusjes op de boerderij uit te voeren (stallen uitmesten, eten geven, etc. - pas vanaf 15 jaar).


Interesse?

Stuur een mailtje als je geïnteresseerd bent en wil weten welke paarden beschikbaar zijn. Op de pagina Onze paarden kan je meer info vinden over de paarden.
  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer