HOE verwezenlijken wij onze missie bij Pony Connect?

 

Door opleiding voor kinderen én pony's

- door gekwalificeerde en gepassioneerde lesgevers & trainers,

- volgens de trainingsprincipes van natural horsemanship & paardenpsychologie,

- om op basis van wederzijds vertrouwen, respect en geduld met paarden te leren omgaan.

Ons team


Wat je doet vanuit je hart, doe je goed. Dat hebben we ook bij Pony Connect begrepen. Onze lesgevers geven dan ook het best les in de onderwerpen waar ze zelf het meest in thuis zijn. Ze scholen zichzelf constant bij en staan open voor feedback.

Julie Verstraete

Bedrijfsleider
& lesgeefster jongeren

tine maertens

medewerker stal- en weidebeheer & administratie

katrien berte

lesgeefster voltige, brevetten en beginners

charlotte catry

lesgeefster clickertraining

marie iserbyt

lesgeefster jongeren

myrthe de beule

lesgeefster niveau 2

miya ponette

lesgeefster niveau 1-2

lisa vancoillie

lesgeefster niveau 1-3

isis van der fraenen

begeleidster kampen en kidsnamiddagen

HET PONY CONNECT-TEAM IS GECONNECTEERDCommunicatie is immers heel belangrijk - zeker in tijden van Covid-19 - waardoor wij genoodzaakt werden meer online te gaan communiceren en zelfs online lessen aan te bieden via specifieke coachingsapp's en software.

Zowel onze jongerenstudenten, onze lesgevers als onze trainers houden contact met elkaar via Discord.

Daarnaast werken we bij Pony Connect nog op vele andere digitale manieren samen (o.a. via Google Apps, Equilab, YouTube, Instagram, Facebook en TikTok) om tot een sterk team te komen. Noem onze digitale backoffice zeker de drijvende kracht achter Pony Connect. 
 
Want connectie is het begin van alles!

GETUIGENIS


Bravo met jullie aanpak en manier van lesgeven, de kids worden verwend, gehoord en heel goed begeleid. Ze leren op een toffe manier met paarden omgaan en rijden, zelfstandig zijn, in groep samenwerken en praten, iedereen een handje te helpen waar nodig. Ik ben heel blij dat mijn dochter mogen en kunnen kennismaken heeft met jullie en het horsemanship. Ze heeft er heel veel aan gehad. En een gelukkig kindje maakt een gelukkige mama 😊!

M.V. mama van P.

Onze pony's...


Onze belangrijkste partners in ons project uiteraard. Ze worden dagelijks met de beste zorgen omringd (zie onze partners op de contactpagina), worden natuurlijk gehuisvest in onze paddock paradise met permanente toegang tot ruwvoer, waar ze 24/7 in kuddeverband voorzien worden van sociaal contact, steeds binnen en buiten kunnen lopen en alle ruimte hebben die ze nodig hebben, en worden met veel liefde omringd door onze studenten, lesgevers en trainers

Af en toe staan er ook pony's te koop of kunnen er pony's tijdelijk bij ons in training komen om samen door onze trainers en gevorderde studenten op te leiden. Hou onze social media en website in de gaten. 

BONNIE

De kleinste pony van de boerderij is daarom niet altijd de liefste! Bonnie is soms een echte kapoen, maar eens ze weet dat je op je strepen staat, doet ze alles voor jou. Ze kan ook vrijheidsdressuur en haar lievelingsspelletje is voetballen! Bonnie houdt vooral erg van knuffels.

Parelli Level 2/3

GHAALIN

Zij is het levels-paard van Julie, als opvolgster van Shiva. Met haar behaalde Julie reeds haar level 4. Ghaalin is ideaal voor zowel de beginners als de gevorderden, omdat ze zeer kalm en verdraagzaam is, maar tegelijkertijd erg fijn getraind is en veel capaciteiten heeft. Ze houdt vooral erg van trektochten en buitenritten!

Parelli Level 5

WHISKY

Whisky is een lieve pony die vanaf 2016 op de boerderij erbij gekomen is. Hij is in het verleden opgeleerd door een lief meisje die hem zowat alles geleerd heeft van grondwerk, vrijheidsdressuur en rijden zonder zadel, buitenritten, etc. Hij is kalm en lief, en daarom ook ideaal voor de beginners.

Parelli Level 3/4

LOBKE

Een hele lieve en zachte merrie. Kalm en flink bij beginnertjes, maar fijngevoelig en vol capaciteiten voor de meer ervaren ruitertjes. Ze is erg slim en bijzonder atletisch, met een extra talent voor springen.

Parelli Level 2/3

TWEETY

Tweety kan best wel eens een koppige pony zijn, maar is bovenal wel erg grappig! Een leuke stevige pony die ieders vriend is. Wordt graag geborsteld en kan best wel flink zijn als je eventjes doorzet.

Parelli level 2

FINLEY

Deze pony is bij ons sinds najaar 2017 en is alleen al erg opvallend door haar leuke kleur! Ze is net als Tweety afkomstig uit Ierland. Ze is best wel extrovert, als is ze in hoofdzaak erg kalm en rustig als je er niet te veel van vraagt. Heeft veel capaciteiten voor een gevorderd ruitertje!

Parelli Level 2

Lyana

Lyana is een grote, lieve merrie die eerder kalm is van aard, ze heeft vele talenten en is momenteel nog in volle opleiding in Pony Connect.

Parelli Level 2

CONDOR

Condor is een prachtige witte Spaanse ruin die heel lief en zachtaardig is, licht te rijden is en altijd flink zijn best doet voor zijn ruiters.

Parelli Level 1-2

ROMY

Romy is een lieve B-pony waar alle kindjes gek op zijn. Ze is een mooie verschijning maar tegelijk heel rustig en kalm eens je haar in de hand of onder het zadel hebt.

Parelli Level 2

VICTORIANA

Victoriana staat bij ons sinds zomer 2020 en is een hele uitdaging. Heel gevoelig en lief maar wel een paard met heel wat capaciteiten. Een ideaal projectje voor onze gevorderde studenten.

Parelli Level 1

AQUILON

Aquilon kwam bij ons in september 2020. Hij is een hele lieve ruin en heel fijn bij het grondwerk en in vrijheid, maar onder het zadel een uitdaging! Enkel voor onze gevorderde studenten.

Parelli Level 2

RUX

Een lieve ruin en meteen ook de grootste van de bende. Hij werd opgeleid doorheen alle Parelli-levels door zijn vorige eigenaresse Eline, maar nu krijgt hij bij ons alle verdere liefde en aandacht zodat hij zich kan ontplooien tot een flink en betrouwbaar lespaard voor de grotere ruiters.

Parelli Level 3

DONDER

Donder is een lieve C-pony die reeds heel wat ervaring heeft in dressuur, springen, recreatief rijden alsook in lichte mate met Natural Horsemanship. Hij is het beste vriendje van Romy en ziet er gewoon alleen al superschattig uit :-). Weliswaar een pittige maar hele lieve pony.

Parelli Level 2

Ons Lesprogramma


INTERESSE IN WEKELIJKSE LESSEN bij Pony Connect (wachtlijst)?

We bieden een vast lesprogramma aan voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar.

All-round opleiding tot goeie 'horse(wo)men'

We willen bij Pony Connect niet gewoon goed worden in één specifieke discipline of sporttak, we willen onze ruiters ontwikkelen tot goede, bekwame all-round paardenkenners, -ruiters en -trainers.

Zorgen voor onze pony is zorgen voor onszelf.

Als we willen leren hoe we met een pony op een correcte en paardvriendelijke manier omgaan en rijden, dan leren we vooral ook onszelf zo goed mogelijk kennen en ontwikkelen.

We combineren de verschillende basisaspecten van het omgaan, trainen en rijden met pony's in onze jaarlijkse lesprogramma's. De vier basisaspecten die bij ons aan bod komen zijn:

Verzorging - "ZIE JE PONY GRAAG"

de basisverzorging aan een pony kunnen toedienen
 
 

Clickertraining - "POSITIEF TRAINEN"

een goeie timing hebben en weten hoe en wanneer je een pony beloont

Zit & Klassieke Rijkunst - "BALANS & EVENWICHT"

een goeie zit hebben om de bewegingen van onze pony te kunnen volgen

Parelli Natural Horsemanship - "LEES JE PAARD"

op een natuurlijke manier een pony kunnen trainen en berijden met kennis en zelfvertrouwen

Deze vier basisonderdelen komen terug in onze niveau's, dit is het standaardtraject dat een student bij ons aflegt*. We volgen hierbij in grote lijnen de Parelli-levels. Zie ons lesprogramma voor meer info hierover.

*Leeftijden en niveau's kunnen afwijken. Hiernaast hebben we ook een individueel traject.

MEER DETAILS OVER ONS LESPROGRAMMA?

Koop Pony Connect-kledij


*Alle data op deze site zijn onder voorbehoud van wijzigingen omwille van wedstrijden, events, onvoorziene omstandigheden.

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer