Onze filosofie


VISIE


Door kinderen van 7 tot 18 jaar een liefdevolle relatie met een paard te leren opbouwen - gebaseerd op natuurlijke paardenpsychologie - helpen wij kinderen meer zelfvertrouwen, bewuste zelfkennis en eigenwaarde opbouwen, ieder volgens leeftijd, niveau en mogelijkheden.


MISSIE


Pony Connect is één van de eerste maneges van Vlaanderen waar de paarden volledig gehuisvest en getraind worden volgens de principes van Natural Horsemanship

Zo willen wij graag van de wereld een betere plek maken voor kinderen en paarden,
en op ons beurt ook andere maneges en paardenliefhebbers inspireren en bewust maken

Onze kernwaarden


Paardvriendelijkheid

Op een paardvriendelijke en aangename manier handelen met het paard is bij ons van groot belang. We gebruiken geen geweld, intimidatie of straf. Wij bouwen daarentegen aan een relatie met het paard, gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en duidelijke communicatie. De kinderen leren oefeningen op de grond en leren paardrijden op touwhalster, zonder bit. Ze leren het paard begrijpen d.m.v. de technieken van Natural Horsemanship.
Ook in de huisvesting van onze paarden trachten we een zo natuurlijk mogelijke omgeving te scheppen, onze paarden lopen allemaal ijzerloos en zijn allemaal bitloos bereden.

Persoonlijke aanpak

We bieden een brede waaier aan activiteiten aan op maat van elke ruiter. Zo krijgt iedereen een kans, naargelang leeftijd, niveau en mogelijkheden. We werken in kleine groepen met intensieve begeleiding zodat iedereen voldoende vooruitgang kan maken op zijn eigen niveau.
Voor wie de groepen nog te groot zijn, kan steeds opteren voor privélessen op maat. Vraag hier gerust naar per mail of via het contactformulier.

Kwaliteit

We geven lessen en opleidingen met een kwalitatieve inhoud waar de studenten blijvende bagage uit meenemen die ze kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. Onze lesgevers zijn gediplomeerd en volgen regelmatig extra bijscholingen. Ze hebben reeds meerdere jaren ervaring in het lesgeven en in Natural Horsemanship. Onze paarden worden nauwlettend in de gaten gehouden op vlak van gezondheid, training en inzet in de activiteiten zodat ze kunnen bijdragen aan kwalitatieve lessen.

Behendigheid

We willen ruiters leren controle hebben over de voeten van hun paard, obstakels leren overwinnen en handig worden met paarden, zowel op de grond als in het zadel. Hiervoor ontwikkelen ze hun leiderschapskwaliteiten en leren ze reflecteren over zichzelf, zodat ze duidelijke boodschappen kunnen doorgeven aan hun paard en een wederzijdse communicatie kunnen opbouwen.

Doelgericht

Onze ruiters leren doelen stellen - op persoonlijk vlak en op vlak van de training met hun paard, zowel recreatief als competitief - en leren in realistische stappen daar naartoe werken. Ze leren dat er meerdere wegen naar Rome leiden en dat ze vaak eerst in zichzelf dingen moeten veranderen om hun doelen te kunnen bereiken.

Veiligheid

Het aantal ongelukken tot een minimum beperken is ons absoluut doel. Onze kinderen dragen uiteraard steeds een helm tijdens de lessen maar meer dan dat leren ze vooral om hun paarden goed te lezen en in te schatten, zodat ze weten wanneer er iets kan gebeuren, wanneer het veilig is om met hun paard te rijden en wanneer ze beter eerst nog wat op de grond oefenen of eraf springen.

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer