Een verzorgpony, de eerste stap naar je eigen pony...

 

Droom je ooit van een eigen pony maar weet je niet zeker of je er al klaar voor bent? Dan is een verzorgpony wel iets voor jou.. 

Wat? 

Een verzorgpony is een pony die gestald staat bij Pony Connect, maar waar jij voor zorgt: je gaat ermee trainen, hem verzorgen, borstelen en mooi maken, ermee gaan buiten rijden als je daar klaar voor bent, etc. 
Het is de bedoeling dat je op een goede manier omgaat met de pony, zoals je leert in de lessen. Je kan hiervoor gebruik maken van het materiaal en de accommodatie van Pony Connect, maar je mag natuurlijk ook altijd zelf spulletjes aanschaffen voor je verzorgpony (laat ze altijd even checken door Julie). 

Je traint individueel met je pony of kan afspreken met vriendinnen. Regelmatig gaan we ook eens samen onder begeleiding wandelen. 

Met een verzorgpony bij Pony Connect stap je in een volledig 'systeem' mee: je leert hoe je een pony moet verzorgen, trainen en berijden. Je gaat mee nadenken over de training van je pony en we betrekken je in de vooruitgang en de werkpunten van de pony. Alle trainingen worden getrackt in een smartphone-app en de verzorgers, lesgevers en trainers communiceren samen over de verzorgpony's op ons communicatie-platform Discord. 
 

Interesse in een verzorgpony?

Voor wie?

Dit is een formule die enkel mogelijk is voor deelnemers aan de wekelijkse lessen (vanaf niveau 3) en steeds op maat te bekijken

De verzorgpony's staan open voor kinderen vanaf 12 jaar, waarbij geldt dat kinderen jonger dan 14 jaar bij het verzorgen of trainen steeds vergezeld zijn door een begeleider of ouder.

Wij kunnen niet instaan voor constant toezicht, en zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen. Het is dan ook verplicht dat de kinderen met een verzorgpony een C+I-verzekering nemen (verzekering tijdens clubactiviteiten + individuele sportbeoefening). 

Wanneer?

Je kan 3u per week komen trainen met je pony (incl. les), en je mag hem zoveel komen poetsen en knuffelen als je wil. Je kan komen tussen 9u en 20u30, met uitzondering van de momenten waarop er lessen of andere activiteiten doorgaan (we werken met een gezamenlijke agenda). 

Kostprijs? 

De vaste prijs voor een verzorgpony is €125 per maand, of vraag naar de mogelijkheden om in ruil voor een verzorgpony enkele klusjes op de boerderij uit te voeren (stallen uitmesten, eten geven, etc. - vanaf 15 jaar).

Interesse?

Stuur een mailtje als je geïnteresseerd bent en wil weten welke pony's beschikbaar zijn. 


 

Getuigenis

 

"Dankuwel om mij al zo veel mooie kansen te geven en mij zo veel bij te leren! Hopelijk nog vele jaren van dat!! ☺️"

 

Verzorgster M. met pony R.

 


 

Lessen volgen bij Pony Connect?

Hoe maken wij een Pony Zadelmak bij Pony Connect?

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer, J. Pont