Verzorgpony's


Wil jij je eigen verzorgpaard bij Pony Connect? Dat kan!


Wat? 

Een verzorgpaard is een paard dat gestald staat bij Pony Connect, maar waar jij voor zorgt: je gaat ermee trainen, hem verzorgen waar nodig, borstelen en mooi maken, ermee gaan buiten rijden als je daar klaar voor bent, etc. 
Het is de bedoeling dat je op een goede manier omgaat met het paard, zoals je leert in de lessen. Je kan hiervoor gebruik maken van het materiaal en de accommodatie van Pony Connect, maar je mag natuurlijk ook altijd zelf spulletjes aanschaffen voor je verzorgpony. 

Je traint individueel met je paard of kan afspreken met vriendinnen. Af en toe wordt er een gezamenlijke trainingssessie ingelast of gaan we samen onder begeleiding wandelen. 

Met een verzorgpaard bij Pony Connect stap je in een volledig 'systeem' mee: je leert hoe je een paard moet verzorgen, trainen en berijden. Je gaat mee nadenken over de training van je paard en we betrekken je in de vooruitgang en de werkpunten van het paard. alle trainingen worden getrackt in een smartphone-app en de verzorgers, lesgevers en trainers communiceren samen over de verzorgpony's op ons communicatie-platform Discord. 
 

Voor wie?

Dit is een formule die enkel mogelijk is voor deelnemers aan de lessen (vanaf niveau 3) en steeds op maat te bekijken

De verzorgpaarden staan open voor kinderen vanaf 12 jaar, waarbij geldt dat kinderen jonger dan 14 jaar bij het verzorgen of trainen steeds vergezeld zijn door een begeleider of ouder.

Wij kunnen niet instaan voor constant toezicht, en zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen. Het is dan ook verplicht dat de kinderen met een verzorgpaard een C+I-verzekering nemen (verzekering tijdens clubactiviteiten + individuele sportbeoefening). 

Wanneer?

Je kan komen werken met je paard of pony 3u per week (inclusief verzorging), vrij in te vullen elke dag van de week, tussen 9u en 20u30, met uitzondering van de momenten waarop er lessen of andere activiteiten doorgaan (we werken met een gezamenlijke agenda). 

Kostprijs? 

De vaste prijs voor een verzorgpaard is €125 per maand, of vraag naar de mogelijkheden om in ruil voor een verzorgpaard enkele klusjes op de boerderij uit te voeren (stallen uitmesten, eten geven, etc. - pas vanaf 15 jaar).

Interesse?

Stuur een mailtje als je geïnteresseerd bent en wil weten welke paarden beschikbaar zijn. 

GETUIGENIS“Helemaal genoten! Ons dochter lag deze ochtend om 7u in bed al te klagen dat ze terug wou komen ;-)... Wordt alleen maar erger i.p.v. beter ;-), maar goed, ik vind het helemaal prima! Blij dat ze haar ding vond en er blij en enthousiast bij loopt!


Nog maar eens zo dankbaar dat jij en jouw ouders en al de meiden die mee ondersteunen Pony Connect maken tot een fantastische plek voor heel wat mensen...” 


E.D. mama van R.
 


  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer