Traject uitdagende pony


Sommige studenten willen graag nét dat tikkeltje meer...

Voor hen is dit het ideale traject. 
 

Wat?

Het traject uitdagende pony is bedoeld voor studenten die écht willen leren omgaan met moeilijkere of uitdagende pony's. Als voorbereiding op een eigen pony, omdat ze houden van een extra uitdaging, of omdat ze echte professionele ambities hebben als pony- en paardentrainer. 

Dankzij de expertise die Pony Connect in huis heeft, met ervaren trainers die werken volgens het Parelli Natural Horsemanship-systeem en/of via Clickertraining, kunnen we je hiervoor de gepaste begeleiding bezorgen. 

Je krijgt vaste wekelijkse privélessen en kan daarnaast ook 2-3 keer per week met je pony werken. 

Met dit traject stap je in een volledig 'systeem' mee: je leert hoe je een uitdagende pony moet verzorgen, trainen en berijden. Je gaat mee nadenken over de training van je pony en we betrekken je in de vooruitgang en de werkpunten van de pony. Al je trainingen worden getrackt in een smartphone-app en de verzorgers, lesgevers en trainers communiceren samen over de verzorgpony's op ons communicatie-platform Discord. 

 

N.B. Dit traject is ook mogelijk met een eigen paard of pony. Ook dan is het de bedoeling dat je naast de vaste wekelijkse lessen ook 2-3 keer per week met de pony werkt. 
 

Voor wie?

Dit is een formule die enkel aangeraden is vanaf niveau 3 en steeds op maat te bekijken. Heb je reeds een eigen pony waar je mee aan de slag gaat maar bots je tegen heel wat problemen? Neem contact met ons op en wie weet is er een mogelijkheid dat je instapt in dit traject. 

Bij individuele training worden kinderen jonger dan 14 jaar bij het verzorgen of trainen steeds vergezeld door een begeleider of ouder. Wij kunnen niet instaan voor constant toezicht, en zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen. Het is dan ook verplicht dat de kinderen met een verzorgpony of uitdagende pony een C+I-verzekering nemen (verzekering tijdens clubactiviteiten + individuele sportbeoefening). 

Wanneer?

Je kan komen werken met je pony elke dag van de week, tussen 9u en 20u30, met uitzondering van de momenten waarop er lessen of andere activiteiten doorgaan (we werken met een gezamenlijke agenda). 

Kostprijs? 

De vaste prijs voor een verzorgpony is €125 per maand, of vraag naar de mogelijkheden om in ruil voor een verzorgpony enkele klusjes op de boerderij uit te voeren (stallen uitmesten, eten geven, etc. - vanaf 15 jaar).

Interesse?

Stuur een mailtje als je geïnteresseerd bent en wil weten welke pony's beschikbaar zijn. 

GETUIGENIS“Alvast
 heel erg bedankt om mijn dochter mee te begeleiden in haar 'groot' worden. Ze leert nog steeds het meest bij jou en de paarden i.p.v. op school...E.D. mama van R. 

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer