Stage & Vrijwilligen

 

 

 

 

Werken, leren en onthaasten tussen de paarden, in een jong en ambitieus team.  

 

 

 

 

STAGE

Wil je graag écht het paardenleven leren kennen?

Ben je op zoek naar een stageplek voor jouw opleiding, volg je thuisonderwijs (examencommissie) of neem je een sabbatjaar, en wil je dit graag combineren met werken tussen de paarden?

Of je nu later professionele, semi-professionele of nog geen specifieke doelen hebt met paarden, het werken en leren op de boerderij in de vorm van een stage is beslist een periode in je leven om niet te vergeten. 

Je kan bij ons stage lopen voor een periode vanaf 1 maand tot één jaar of langer. Voltijds of deeltijds bespreekbaar (indien in combinatie met een job of studie). Overnachtingsmogelijkheden aanwezig. 

Wat verwachten wij van jou? 

Enige voorkennis in Parelli Natural Horsemanship (level 1-2) is vereist. Fysiek werk schrikt je niet af. Je bent ambitieus en wil graag op intensieve wijze je horsemanship-kwaliteiten verbeteren. Heb je ambities om Parelli-instructeur te worden? Julie helpt jou verder op weg en begeleid jou in de weg hier naartoe. 

We verwachten van jou respect naar je omgeving, de andere medewerkers en de klanten toe, alsook een respectvolle omgang met onze paarden. Een open leerhouding en een positieve mindset zijn een must. 

Wat bieden wij jou? 

Je loopt bij ons mee in het dagelijkse boerderijleven en wordt mee betrokken in de taken allerhande: pony's verzorgen, voederen, hun stallen en de pistes goed beheren. Je helpt bij de dagdagelijkse taken en bij projecten waar mogelijk volgens jouw capaciteiten en interesses. Je leeft mee het leven op het ritme van de boerderij en helpt zowel bij buiten- als binnentaakjes.

In ruil voor het werk krijg je ook paardentijd en wordt je individueel begeleid op je horsemanship-pad. Julie helpt jou je doelen te bereiken en naar de levels van Parelli verder te werken.

Je komt terecht in een dynamisch en ambitieus team, op een mooie rustige plek in een huiselijke sfeer. 

Interesse?

Bij interesse graag solliciteren naar julie@ponyconnect.be met als bijlage jouw CV en motivatie. 

VRIJWILLIGERSWERK TUSSEN DE PAARDEN

Ben je 60+, gepensioneerd of heb je gewoon wel extra tijd over en wil je die graag nuttig besteden? Nood aan ontstressen in de natuur?

Niets beter dan tussen de paarden vertoeven in de vrije natuur. In een veilige begeleide omgeving zorgen wij ervoor dat jij je fysiek kan ontplooien, de paarden en de natuur kan beleven en terug tot jezelf kan komen. In ruil voor jouw inspanningen leer je tevens over de paarden, hoe wij ermee omgaan, hoe we hen verzorgen  en mag je ook meeproeven van al het lekkers op en rond de boerderij.

Ook wie mee wil helpen met kampen, jongerenwerking, maaltijden bereiden, huishoudelijke taakjes, etc. is welkom. Onze deur staat open. Je komt terecht in een vriendelijke niet-oordelende omgeving binnen een huiselijke sfeer. 

Geniet van het werken in de natuur, buiten, tussen de paarden,... Zie hoe wij dagelijks ons best doen om deze dieren op een zo natuurlijk en paardvriendelijk mogelijke manier te huisvesten en trainen. Hoe wij onze missie waarmaken om van deze wereld een betere plek te maken voor kinderen (jongeren) en pony's. Spread the word. 

Bij interesse graag een mailtje naar julie@ponyconnect.be met een kort woordje uitleg over wie je bent en waarom je graag bij ons wil komen vrijwilligen.

Tot gauw?! 

stage lopen of vrijwilligen bij Pony Connect?

 

 

 

 

Getuigenis

 

"Dankuwel om mij al zo veel mooie kansen te geven en mij zo veel bij te leren! Hopelijk nog vele jaren van dat!! ☺️"

 

Vrijwillige stagiaire M. met pony R.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

Word een vriend van PonyConnect

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer, J. Pont