Onze niveau's


Niveau 1 - beginners

Onze beginners leren alles over de basisverzorging: het paard vangen, halsteren, leiden, poetsen en opzadelen. Op de grond kan je aan het eind van niveau 1 je paard lezen en begrijpen, hem verplaatsen naar waar je dat graag wil en hem op een cirkel en een acht laten gaat. Qua rijden blijven we aan het touw en focussen we op voltige, evenwicht en een onafhankelijke zit. Daarnaast leer je ook alles over de preflight checks in het zadel. 

Kinderen die volledig nieuw zijn met paardrijden starten sowieso in niveau 1. 

Aan het einde van niveau 1 kan je het Parelli level 1-diploma behalen. 

Niveau 2 - half-gevorderden

Hier gaan we dieper in op grondwerk aan een langer touw, gaan we meer spelen met obstakels en worden we handiger in draf en galop op de grond. 
Bij het rijden beginnen we nu volop zelfstandig te rijden en leren we naast het controleren van de snelheid en de richting van ons paard ook de basisfiguren, de hoefslag volgen en passenger lessen in stap, draf en galop. Oefenwedstrijdjes worden stilaan mogelijk. 

Kinderen die reeds de drie basisgangen (stap, draf, galop) onder de knie hebben en voldoende rijervaring hebben, kunnen vaak meteen instappen in niveau 2, mits eventueel enkele privélessen om wat bij te benen qua grondwerk.
 
Aan het einde van niveau 2 kan je het Parelli level 2-diploma en je A-brevet behalen. 

Niveau 3 - gevorderden

Alle touwen los! Op de grond starten we nu met het werken in vrijheid in de round pen, en in het zadel gaan we meer focussen op rijden zonder teugels (met een stick) en zonder zadel. Daarnaast verfijnen we ook onze rijtechnieken en beginnen we met bit te rijden - zowel dressuur, springen als obstakels - zodat we echt bekwame ruiters worden. Wedstrijden komen al duidelijker in zicht. 

Om te starten in niveau 3-lessen moet je eerst een tijd in niveau 2 meegedraaid hebben bij Pony Connect of gelijkaardige ervaring kunnen aantonen.

Aan het einde van niveau 3 kan je het Parelli level 3-diploma en je B-brevet behalen. 

Niveau 4 - experts

The sky is the limit! Vanaf nu gaan we meer op maat lesgeven volgens jouw behoeften en dromen. Wil je verder in het rijden zonder teugels en zadel? Of wil je net meer obstakeltraining doen met je paard? Wedstrijden lijken jou wel leuk? Of je wil toch eerder gewoon recreatief plezier beleven en/of buitenrijden met je paard?
Alles kan, we bekijken wat je nodig hebt en begeleiden je waar mogelijk of sturen je door naar specialisten in jouw passie. 

Wij zijn als club aangesloten bij Paardensport Vlaanderen. Een PSV-verzekering is verplicht bij al onze activiteiten. Indien u hierover nog niet beschikt kan u een dagverzekering nemen voor 5€/dag (max. 3 opeenvolgende dagen) of een jaarverzekering voor 18€ (C-verzekering). Desgewenst kan u op de C-verzekering een I-uitbreiding vragen voor verzekering tijdens privé-activiteiten met paarden voor 15€. Hierbij komt ook een jaarlijks Pony Connect-lidmaatschap van 15€. De lidmaatschappen lopen van 1 januari tot 31 december.
MUTUALITEIT
Documenten voor de mutualiteit kunnen steeds door ons ingevuld worden op volgende wijze: bezorg ons het formulier zo volledig mogelijk ingevuld + een aan de mutualiteit geadresseerde envelop met postzegel. Dan zorgen wij dat het ingevuld wordt en op de post wordt gedaan. 

HUISHOUDELIJK REGLEMENT
Bekijk hier ons huishoudelijk reglement.
  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer