Leer écht de taal van pony's spreken...   

 

 

... in het jaarprogramma dat het beste bij jou past. 

 

 

 

 

Bij ons leert jouw kind op een respectvolle manier omgaan met pony's.

Geen getrek en gesleur.
Geen geroep, geen angst, geen intimidatie.
Geen pony's die ingezet worden als middel voor menselijk vertier. 
 

We werken met vaste jaarprogramma's.

Zo heb jij de zekerheid dat jouw kind een gans jaar op een goede plek terechtkan voor lessen, kampen, kidsdagen. Geen gepuzzel elke vakantie opnieuw, geen lessen inboeken elke week opnieuw (en hopen dat er nog een plekje vrij is).
Wel rust, zekerheid en een vaste uitvalsbasis, zodat je kind zijn/haar favoriete passie verder kan ontplooien, en jij met een gerust hart je kind bij ons kan afzetten.
 

Want wij zorgen voor jouw kind. 

Hoe kan je dit leren?

 

Je maakt best eerst kennis met ons op onze Startersdagen: leuke, laagdrempelige kidsdagen waar je de basics leert van het omgaan met pony's op een natuurlijke manier. 

Eens je beslist om over te gaan naar wekelijkse lessen, start je in de Niveau 0-lesjes (vanaf 5 jaar). Lees er hieronder alles over! 

 

Dé START

Niveau 0-lesjes

"Hier begint het allemaal..."

• Wekelijks groepslesje van 1,5u op zaterdag (11u-12u30) met Miya en Maya (max. 7 kids) met veel ruimte voor individuele aanpak*

• Handboekje met werkblaadjes & filmpjes

• Persoonlijke opvolging van de kids via een gedeeld werkdocumentje


Ben je 7 jaar of ouder en wil je écht volop kiezen voor Pony Connect?

Dan bieden wij drie jaarprogramma's aan:

 

SMALL

Kidsdagen & Kampen

"Geleidelijk aan erin komen..."

• Hand- en werkboek met filmpjes

• Lid van onze besloten Discord-studiegroep*

• 5 boeken of dvd's uit onze bib

• Persoonlijke opvolging van de student via digitaal gedeeld werkdocument

• 3 driedaagse kampen (9-17u) plus 2 kidsdagen (10-16u)


MEDIUM

Wekelijkse Lessen

"Je bent een ware ponygek!"

• Hand- en werkboek met filmpjes

• Lid van onze besloten Discord-studiegroep*

• 5 boeken of dvd's uit onze bib

• Persoonlijke opvolging van de student via digitaal gedeeld werkdocument

• Wekelijkse groepsles Parelli NH*

• 6 'Savvy Saturdays' vol challenges & verdieping

• Filmen & insturen van 1/2/3 Parelli-audities (volgens level)


LARGE

Lessen & Kidsdagen & Kampen

"Jij bent niet te stoppen..."

• Hand- en werkboek met filmpjes

• Lid van onze besloten Discord-studiegroep*

• 5 boeken of dvd's uit onze bib

• Persoonlijke opvolging van de student via digitaal gedeeld werkdocument

• Wekelijkse groepsles Parelli NH + 6 Savvy Saturdays

• 3 driedaagse kampen (9-17u) plus 2 kidsdagen (10-16u) plus Parelli-horsemanshipkamp (5 dagen) of trektocht

• 1 lessenreeks TREC /clickertraining /voltige /dressuur & springen

• Filmen & insturen van 1/2/3 Parelli-audities (volgens level) 

Getuigenis

 

“Het is zeer inspirerend om jullie bezig te zien tijdens de lessen.”


J.V. mama van J. 

 


 

Kiezen voor Pony Connect is kiezen voor...

 

PAARDVRIENDELIJKHEID

Dit is ons stokpaardje: wij tonen respect voor onze dieren en gaan op een correcte manier met hen om. Onze paarden lopen 24/7 binnen en buiten in een kudde in een zogenaamd 'paddock paradise'-systeem en worden zo permanent in hun basisbehoeften voorzien. Wij maken geen gebruik van straffen maar enkel van positieve en negatieve bekrachtiging

VEILIGHEID


Hoe meer kennis van een pony, hoe beter een kind de reacties van de pony kan inschatten. We werken met een stap-voor-stap programma: de kinderen krijgen oefeningen en kennis aangeboden op hun niveau en volgens hun mogelijkheden. Onze pony's kennen alle oefeningen en weten wat er van hen verwacht wordt. Deze drie factoren zorgen ervoor dat wij bij Pony Connect het aantal ongevallen tot een minimum kunnen herleiden

KWALITEIT & DOELGERICHTHEIDDe lesgevers bij Pony Connect zijn gekwalificeerd en gediplomeerd in de materie waarin ze lesgeven. Elk jaar bepalen we met de studenten samen hun doelen en coacht ons team van lesgevers hen daar naartoe. 

Voor onze pony's is enkel het beste goed genoeg. De zadels worden op regelmatige basis aangepast, alle touwen en getuig zijn van de beste kwaliteit

kadotip! EEN Cadeaubon bij Pony Connect?

Wij werken in Niveau's

 

Hierbij volgen we voornamelijk de Parelli-levels. Bij inschrijving voor pakketten Medium of Large kan je je niveau selecteren. Je niveau wordt bepaald aan de hand van je behaalde Parelli-diploma's. 

 

Niveau 0 - Gewenning

We beginnen bij Niveau 0 - wennen aan een pony, de bewegingen en het gedrag van een pony. We leren de kleinsten de basis aan in Niveau 0 en focussen op vertrouwen en een veilig gevoel. 
 
 

Niveau 1 - Veiligheid

In Niveau 1 leren de kinderen de basics om veilig te zijn rond een pony. Je leert je materiaal op een goede manier hanteren en de beginselen worden gelegd om een goede relatie met een pony op te bouwen. 
 
 

Niveau 2 - FUN

In Niveau 2 wordt het echt leuk! Je hebt de basis onder de knie, dus nu kunnen we verder gaan spelen met die basis, nieuwe combinaties gaan bedenken, je vaardigheden spelenderwijs gaan verbeteren door te gaan werken op grotere afstand, met objecten, samen met anderen,... 

Niveau 3 - VERFIJNING

Vanaf Niveau 3 gaan we echt gaan verfijnen in de communicatie tussen jou en je pony: hoe licht kan je hem vragen om achteruit te gaan? Kan je hem berijden op enkel je zit en je lichaamshulpen? Kan je grondwerk doen zonder dat je nog een touw nodig hebt, helemaal in vrijheid (liberty)? 

Niveau 4 - PRESTATIES

De studenten die doorvloeien naar Niveau 4 bereiden zich echt voor op 'performance': afhankelijk van wat je graag doet met je pony kan je jezelf gaan voorbereiden op wedstrijden, demo's en shows, buitenritten en trektochten,... de sky is de limit! 

Wil je weten in welk niveau jouw kind zit?

What's in it for me? 

 

We bieden een stap-voor-stap lesprogramma aan voor kinderen van 5 tot 18 jaar. 

 

All-round opleiding tot goeie 'horse(wo)men'

We willen bij Pony Connect niet gewoon goed worden in één specifieke discipline of sporttak, we willen onze ruiters ontwikkelen tot goede, bekwame all-round paardenkenners, -ruiters en -trainers.

Dit omvat zowel het verzorgen, grondwerk als berijden van pony's. Het levelprogramma van Parelli is hierin de basis die wij volgen bij Pony Connect.

 

Zorgen voor onze pony is zorgen voor onszelf.

Als we willen leren hoe we met een pony op een correcte en paardvriendelijke manier omgaan en rijden, dan leren we vooral ook onszelf steeds beter kennen en ontwikkelen.

We hebben extra modules voor wie zich wil specialiseren in bepaalde disciplines zoals voltige (fysieke ontwikkeling), clickertraining (mentale ontwikkeling), TREC (behendigheid & competitie) en dressuur & springen (sporttechnische ontwikkeling). 

 

Onze jaarprogramma's Medium en Large voor schooljaar 2022-2023 zitten reeds volzet. Je kan reeds inschrijven voor de wachtlijst voor de volgende inschrijvingsronde 2023-2024 (opgelet plaatsen zeer beperkt!). 

 

 

interesse in lessen?

 

 

Getuigenis


“Alvast heel erg bedankt om mijn dochter mee te begeleiden in haar 'groot' worden. Ze leert nog steeds het meest bij jou en de paarden i.p.v. op school...”


E.D. mama van R. 

 


 

FAQ's

Onze studenten dragen schoenen/laarzen met een hak en vlakke zool en een lange aansluitende (rij)broek; handschoenen worden aangeraden; een helm is verplicht tijdens alle activiteiten; een bodyprotector is verplicht tijdens het springen. Je kan bij ons helmen, bodyprotectors en schoentjes/laarzen lenen als je voor de eerste keer komt. Goed paardenmateriaal kan je vinden bij Aleashop.be. Leden van Pony Connect krijgen 7% korting bij aankopen in de Aleashop (vraag naar de voorwaarden!).

Voor de Niveau 0- en Niveau 1-lessen: gelieve tijdig te komen; Voor Niveau 2-4-lessen: gelieve een half uur op voorhand aanwezig te zijn om je paard klaar te maken of te helpen bij je medestudenten;.
In de schoolvakanties gaan er geen lessen door - op feestdagen gaan de lessen wél door; 
Gelieve je hoofdlesgever steeds min. 48u op voorhand te contacteren indien je kind de les niet kan bijwonen.

Ons huishoudelijk reglement is van toepassing op alle activiteiten. 

Reeds betaalde schijven van het jaarlijks lesgeld worden onder geen beding terugbetaald. Indien jouw kind stopt met de lessen doorheen het jaar zal een forfaitaire opzegkost aangerekend worden indien nog niet het ganse jaarlijks bedrag werd betaald, aangezien wij er standaard van uitgaan dat jullie intekenen voor een gans jaar. 

Bij annulering van lessen omwille van overmacht (lockdown, etc.) wordt het reeds betaalde en nog niet opgenomen bedrag opgespaard en kan dit gebruikt worden als tegoed voor een volgende activiteit. 

Bij annulering om eender welke reden dan ook (ook niet op doktersattest) binnen de week voorafgaand aan een kidsdag, lesdag of kamp wordt het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.
Bij annulering om eender welke reden dan ook (ook niet op doktersattest) binnen de maand voorafgaand aan een kidsdag, lesdag of kamp wordt slechts 50% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 

De C-verzekering is de recreavergunning (= clubverzekering, de basisverzekering) en kost 18 euro (wie nieuw start in september betaalt iets minder).

Dit zit standaard inbegrepen in het lidmaatschap van Pony Connect.

✓ Is enkel van toepassing in een aangesloten club van Paardensport Vlaanderen. Ongeacht bij welke club van Paardensport Vlaanderen je bent aangesloten, geldt de C-verzekering.

✓ Deze verzekering is enkel geldig tijdens clubactiviteiten. Bijvoorbeeld: lessen, kampen, wedstrijden, begeleide wandelingen, ... Zo lang de organisatie en het initiatief maar bij de club ligt.

✓ Deze verzekering is geldig tijdens activiteiten georganiseerd door een provinciale afdeling, Paardensport Vlaanderen, KBRSF of LEWB.

✓ Deze verzekering is geldig tijdens alle clubactiviteiten (uitzonderingen: zie polis), ook niet-paardensport (bv. pretparkuitstap, voetbalwedstrijdje tijdens een kamp, ...).

✓ Deze verzekering zit standaard in alle licenties van Paardensport Vlaanderen (competitieve licenties en officiallicenties).

✓ Kosten voor brillen/contactlenzen worden gedekt bij ongevallen met een vastgesteld lichamelijk letsel tot een hoogte van 500 euro per ongeval.

De I-verzekering: dit is een uitbreiding op de C-verzekering en kost 15 eur. 

✓ Deze verzekering is noodzakelijk wanneer je de paardensport beoefent niet in clubverband (bv. alleen gaan wandelen of alleen in de piste rijden).

✓ Deze verzekering dekt LO en BA tijdens poetsen, opzadelen, rijden en afzadelen paard. Ook tijdens het laden en lossen op weg van en naar een activiteit.

✓ Repatriëring van de sportbeoefenaar en het paard is niet inbegrepen.

✓ Deze verzekering dekt naast de sportbeoefening ook de activiteiten die gekoppeld zijn aan de verzorging van het paard. Een relatie tussen het paard en de sport is niet noodzakelijk.

✓ Deze verzekering is aan te raden voor mensen met eigen paarden, al dan niet gestald in een erkende club van Paardensport Vlaanderen.

Dagverzekering: 

✓ Wie geen lidmaatschap heeft bij Pony Connect of bij Paardensport Vlaanderen kan dankzij de dagverzekering toch genieten van een dekking lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Dit kan voor maximum 5 opeenvolgende dagen afgesloten worden. 

✓ Kostprijs is 5 euro per persoon per dag (voor de eerste 3 dagen). Vanaf de 4e en 5e dag is het een vast tarief van 10 euro/dag.

Lidmaatschap Pony Connect: 

✓ Als je een C- of CI-verzekering afsluit bij Paardensport Vlaanderen, dien je ook altijd lid te zijn van een Paardensport Vlaanderen Club (zoals Pony Connect) Het lidmaatschap is steeds geldig per kalenderjaar, wordt dus elke keer in januari hernieuwd. Lidgeld bij Pony Connect kost 20 euro/jaar. 

 

 

Neem gerust contact op per mail of via ons contactformulier en dan kijken we wat mogelijk is. Onze startersdag zijn ook ideaal als kennismaking met onze manier van omgaan met pony's. Kijk gauw in onze kalender voor data! 

 

Jazeker. Vanaf 2022 krijg je eenmaal per jaar een fiscaal attest met het overzicht van alle gevolgde kampen. Deze kan je inbrengen in de belastingen. 

 

Documenten voor de mutualiteit kunnen steeds door ons ingevuld worden op volgende wijze: bezorg ons het formulier zo volledig mogelijk ingevuld + een aan de mutualiteit geadresseerde envelop met postzegel. Dan zorgen wij dat het ingevuld wordt en op de post wordt gedaan. 

 

Nee helaas, daarvoor kan je niet bij ons terecht. 

 

Contacteer ons via onze contactpagina

 

*Alle data op deze site zijn onder voorbehoud van wijzigingen omwille van wedstrijden, events, onvoorziene omstandigheden.

  • Foto's by: M. Verstraete, B. Neckebroeck, A. Van Yperen-Dedeyne, C. Van de Winkel, Z. De Meyer, J. Pont