Dé partner op je horsemanshippad

Hoe vind je een verzorgpony bij jou in de buurt?

Ben je op zoek naar een verzorgpony, maar weet je niet goed hoe je daar aan moet beginnen? Dan kan je in dit artikel een aantal tips vinden.

Eerst en vooral kan je je eens gaan rondhoren in je buurt. Wie weet staan er wel een pony of paard bij jou in de buurt van mensen die vroeger gek waren van paarden, maar die door omstandigheden geen tijd meer hebben voor hun pony. Vaak willen mensen in dit geval nog geen afscheid nemen van hun pony, maar staat de pony dan maar in de wei zonder dat er nog veel mee gedaan wordt. Het moet maar lukken dat je zo iemand tegenkomt! Als je dan weet wie de eigenaars zijn – of je vraagt eens aan je ouders, nonkel, tante… van wie de pony is –, kan je eens babbelen of telefoneren met de eigenaars om te vragen of de pony eventueel beschikbaar is voor verzorging.

 


Misschien heb jij wel een pony in je familie van, bijvoorbeeld, een neef of een nicht, of misschien heeft een vriend op school een pony. Ook aan hen kan je gerust vragen of zij het zouden zien zitten om samen met de pony te werken.
Stel dat je niet direct een pony in de buurt vind, kan je eens rondkijken op je weg naar school, in de buurt van je oma of opa, of in de buurt van je hobby’s. Het handigste is als je op regelmatige basis met je verzorgpony kan werken en de pony dus binnen een straal van 5 tot 10 kilometer staat. Op die manier kan je er makkelijk met de fiets naartoe en moet je je mama of papa niet elke keer optrommelen als taxichauffeur. Als je toch een beetje verder gaat kijken, vraag je best eens aan je ouders wat zij wel of niet zien zitten.


Er zijn ook altijd maneges of stallen waar je een verzorgpony kan zoeken, bijvoorbeeld bij Pony Connect! Vaak is het net ietsje duurder of ‘vaster’ als je een verzorgpony bij een stal neemt, maar dan weet je ook dat je goede afspraken maakt, dat je iets hebt voor lange duur en dat je het altijd kan bespreken wanneer er iets scheelt. Op een stal kan je er van uit gaan dat je de accommodatie hebt om mee te werken, zoals de piste, je hebt materiaal van de pony dat je kan gebruiken, je hebt materiaal zoals blokken, kegels, etc.  en je weet dat je goed omringd bent.

INTERESSE IN een verzorgpony bij Pony Connect?

Wat kan je je daar dan bij voorstellen? Hoe gaat dat meestal in zijn werk?

Normaalgezien zullen mensen je vragen om een aantal keer met de pony te werken. In ruil vragen ze dan of je wilt helpen met een aantal klusjes, met uitmesten, met de verzorging van de pony… Soms vraagt men een vergoeding voor het werken met de pony. Je kan gerust zelf eens laten vallen wat jij in gedachte had of een voorstel doen van een regeling waarvan jij al eens hebt gehoord. Dit kan wel wat afschrikken, dus je gaat best eens zeer vrijblijvend wat gaan vertellen over jezelf, zoals waar je rijdt en hoelang je al met pony’s werkt. Als je bij Pony Connect lessen volgt, kan je zeggen dat je met een natuurlijke manier met pony’s werkt, dat je er op een juiste manier mee leert omgaan, dat je grondwerk doet… Mensen vinden dat vaak zeer leuk en een meerwaarde om jou met de pony bezig te laten zijn. Vragen kan dus nooit kwaad!


Het handigste is dan om een soort contractje op te maken. Op die manier maak je op goede afspraken met de eigenaars en kan je al een heleboel problemen vermijden. Aan de hand van dit contract weet je hoeveel uren je met de pony mag werken en wat je er allemaal mee mag doen. Mag je de pony meenemen op verplaatsing? Mag je lessen of kampen volgen met de pony? Mag je natural horsemanship met de pony doen? Maf je zonder hoofdstel rijden? Mag je grondwerk doen met de pony? Willen de eigenaars liever dat  je enkel springt of dressuur rijdt met een bit en een hoofdstel? Dit zijn allemaal belangrijke zaken om op voorhand eens over te praten vooraleer je een overeenkomst aangaat met iemand.

 

Zoals eerder vermeld, is er bij Pony Connect de mogelijkheid om een verzorgpony te nemen. In ruil voor bepaalde klusjes, zoals uitmesten, of in ruil voor een vaste, maandelijkse vergoeding kan je jouw eigen verzorgpony hebben. Per pony hebben wij maximum twee verzorgers waarmee wij vaste afspraken maken. Wij werken met een vast contract voor een bepaalde duur, meestal is dat minstens een jaar en dan wordt dit jaarlijks vernieuwd, opgezegd of ‘op maat gemaakt’. Op Pony Connect weet je dan zeker dat je gebruik kan maken van de accommodatie en het materiaal en dat er altijd mensen rondlopen die een helpende hand of een luisterend oor kunnen bieden.

 

Veel succes met de zoektocht naar jouw verzorgpony en tot gauw!

 

Contact

Pony Connect

Bedrijfsleider: Julie Verstraete
0487/67 03 37
hallo@PonyConnect.be

Adres (OP AFSPRAAK):
Moutputstraat 6
9850 Deinze

Cookie Disclaimer

De magie van Parelli

Word een vriend van Pony Connect

  • Foto's by: M. Verstraete, J. Pont